25.02.2017 20:22

Utrecht wint na 2-0 achterstand in Groningen

FC Groningen-speler Tom Hiariej (l.) in duel met FC Utrecht-speler Sofyan Amrabat. (25-02-2017)

FC Utrecht heeft een 2-0 achterstand in Groningen omgebogen in een 2-3 overwinning. Het is tevens de eerste keer dat FC Groningen onder Ernest Faber zes keer op rij niet weet te winnen.

FC Groningen nam vanaf de eerste minuut het initiatief in het Noordlease Stadion. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk via voorzetten vanaf de flanken. Al na vier minuten was het raak, want Bryan Linssen kopte een voorzet van Tom Hiariej tegen de touwen. De Groningers bleven vervolgens dreigend en hadden in de negentiende minuut via Linssen opnieuw kunnen scoren, maar deze keer bracht FC Utrecht-doelman David Jensen redding.

Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Gyrano Kerk kreeg een grote kopkans, maar mikte de bal op de paal. Ondanks de mogelijkheid van FC Utrecht bleef FC Groningen de bovenliggende partij, maar echt grote kansen wist de thuisploeg niet te creëren. FC Groningen leek met een 1-0 tussenstand te gaan rusten, maar in de laatste minuut kreeg de thuisploeg een cadeautje van Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht ging gruwelijk in de fout en Linssen wist daarvan te profiteren: 2-0.

Direct na rust kreeg Linssen opnieuw een grote kans om te scoren. De aanvaller werd gelanceerd door een verre trap van FC Groningen-doelman Sergio Padt. Waar Linssen bij de 2-0 koel bleef, daar was dat nu niet het geval. Linssen schoot de bal hard naast het Utrechtse doel. FC Groningen faalde om de wedstrijd definitief te beslissen en dus kon FC Utrecht terugkomen in de wedstrijd. Sébastien Haller, die al sinds 11 december niet meer had gescoord, kopte raak uit een hoekschop van Yassin Ayoub: 2-1.

FC Utrecht werd na de treffer van Haller sterker, maar desondanks waren de beste kansen voor de Groningers. Mimoun Mahi en Kasper Larsen hadden de 3-1 moeten maken, maar faalden. Waar FC Groningen verzuimde te scoren, daar was FC Utrecht elf minuten voor tijd wel trefzeker. De ingevallen Zakaria Labyad bracht Giovanni Troupée in stelling. Padt wist zijn hand tegen het snoeiharde schot van Troupée te zetten, maar kon een tegentreffer niet voorkomen: 2-2.

FC Utrecht ging vervolgens op jacht naar meer. Drie minuten na de 2-2 van Troupée was het opnieuw raak. Kerk wist met een slim hakje Ayoub te bereiken. De middenvelder kwam daardoor oog in oog met Padt te staan. Ayoub bleef rustig en wist de doelman van FC Groningen te verschalken: 2-3. FC Groningen ging vervolgens alles of niets spelen, maar het bleef 2-3 in Groningen.