25.02.2017 21:50

Sparta wint eerste uitduel sinds 13 augustus

Sparta-speler Marin Pušić (r.) en NEC-speler Gregor Breinburg (l.) zijn verwikkeld in een duel om de bal. (25-02-2017)
Sparta-speler Marin Pušić (r.) en NEC-speler Gregor Breinburg (l.) zijn verwikkeld in een duel om de bal. (25-02-2017)

Voor het eerst sinds de tweede speelronde van de Eredivisie heeft Sparta weer eens een competitieduel buitenshuis gewonnen. Toentertijd ging PEC Zwolle in Overijssel met 0-3 over de knie, nu was NEC het slachtoffer: 0-1.

Tussen de winstpartijen speelde Sparta elf uitwedstrijden, maar daarin werd dus nooit gewonnen. Dieptepunt was de 1-6 nederlaag op bezoek bij Feyenoord, terwijl de 0-1 verliesbeurt tegen ADO Den Haag ook pijnlijk was, aangezien de Residentieclub een concurrent is in strijd tegen degradatie.

Sparta staat in de degradatiezone omdat het weinig wint in de Eredivisie. Met de winst op NEC doorbreken de Rotterdammers ook een negatieve reeks van elf wedstrijden zonder winst. Voor de winstpartij in Nijmegen werd op 4 november 2016 de laatste driepunter gepakt, sc Heerenveen werd op Het Kasteel verrast: 3-1.

Overigens is het een klein wonder dat Sparta op bezoek bij NEC won, aangezien trainer Alex Pastoor ervoor koos om zijn vijf spelers met de meeste doelpunten in de Eredivisie op de bank te zetten. Loris Brogno is topscorer van de ploeg met zeven doelpunten, maar hij viel niet eens in tegen NEC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner