26.02.2017 09:40

Grote opluchting bij Sparta na belangrijke zege

De spelers van Sparta vieren samen het doelpunt wat de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong heeft gezet bij NEC. (25-02-2017)
De spelers van Sparta vieren samen het doelpunt wat de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong heeft gezet bij NEC. (25-02-2017)

Sparta Rotterdam won zaterdag voor het eerst sinds 4 november 2016 weer eens een wedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor pakte drie punten op bezoek bij NEC (0-1) en middenvelder Paco van Moorsel was de trotse matchwinner.

Door de zege bij NEC heeft Sparta weer wat lucht gekregen in de strijd tegen degradatie. Door de slechte reeks was de ploeg van Pastoor in de gevarenzone beland. "Dit is een opluchting", vertelde Van Moorsel met een grote glimlach bij FOX Sports. "Het was lang geleden dat we hadden gewonnen, volgens mij nog voor de winterstop. Daar hunker je steeds meer naar als team. Hier zijn we hartstikke blij mee."

Sparta begon uitstekend aan het seizoen in de Eredivisie, maar de Kasteelheren daalden de afgelopen maanden steeds verder op de ranglijst. "Iedereen besefte in welke situatie we zaten en waar we staan op de ranglijst", vervolgde Van Moorsel. "Een keertje gelijkspelen schieten we niet veel mee op. Drie punten, dat is een belangrijke stap. We lieten veel strijd en passie zien, daarvan heb ik genoten."

Trainer Pastoor was na afloop erg blij met de drie punten voor zijn ploeg. "We waren keihard aan deze overwinning toe. En de manier waarop spreekt voor zich. Daar kunnen we deze fantastische week goed mee starten. Van punten en successen kun je nooit genoeg hebben", vertelde hij in gesprek met de NOS. Woensdag neemt Sparta het in de halve finale van het KNVB bekertoernooi op tegen Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner