26.02.2017 10:16

Hyballa: "We hebben nu echt grote problemen"

NEC-trainer Peter Hyballa ziet het even niet meer zitten: zijn ploeg verliest voor de vijfde keer op rij in de Eredivisie. (25-02-2017)
NEC-trainer Peter Hyballa ziet het even niet meer zitten: zijn ploeg verliest voor de vijfde keer op rij in de Eredivisie. (25-02-2017)

NEC ging zaterdag voor de vijfde achtereenvolgende keer onderuit in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Hyballa ziet daardoor de degradatiezone steeds dichterbij komen, maar de Duitse oefenmeester weigert te wanhopen.

NEC verloor in de eigen Goffert met 0-1 van directe concurrent Sparta Rotterdam. Hyballa probeerde na afloop een verklaring te vinden voor de pijnlijke thuisnederlaag. "In de tweede helft maakten we veel technische fouten. We hadden problemen aan de bal en konden niet eens twee of drie combinaties maken. Dan verlies je terecht. Het probleem zat hem niet in de tactiek of de psychologie, maar in de techniek", aldus Hyballa bij FOX Sports.

Aanvoerder Gregor Breinburg verzuimde in de eerste helft om NEC op voorsprong te schieten. Sparta-doelman Roy Kortsmit keerde zijn strafschop. "Een penalty is een penalty", vervolgde Hyballa. "Dat is altijd lastig. Iedereen zegt: 'Die moet erin.' Als die er dan ingaat, is het een heel andere wedstrijd. Dat was nu niet zo. We waren het daarna niet kwijt, maar kregen wel heel eenvoudig de goal tegen."

"Ik heb nog nooit vijf keer op rij verloren. Maar het gaat om het team", stelde de Duitse coach, die de gevarenzone steeds dichterbij ziet komen. "We hebben grote problemen, maar we zijn nog niet gedegradeerd. We verliezen niet met 0-8 zonder een kans te hebben gehad. Natuurlijk kan ik op dit moment niet leuk gaan doen. Iedereen moet het geloof houden, ondanks dat we in grote problemen zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner