26.02.2017 11:22

Zoet ziet mogelijke oorzaak voor goede reeks

De Eredivisie-kraker tussen Feyenoord en PSV wordt voor de Eindhovenaren beslissend in het vervolg van de titelrace. Doelman Jeroen Zoet reist zondag in ieder geval met veel vertrouwen af naar de Rotterdamse Kuip.

Volgens Zoet kan PSV vertrouwen putten uit de voorgaande wedstrijden. "Wij hebben vanaf de winterstop alles gewonnen. Dat moeten we meenemen. We hebben vaker bewezen dat we in grote wedstrijden goede resultaten kunnen halen", vertelt hij aan de NOS. "Als je wint, dan wordt alles leuker en makkelijker. Dan is er ook meer plezier op trainingen. Dat we nu vertrouwen hebben, stralen we ook uit in wedstrijden waarin het minder goed loopt."

PSV kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar heeft na de winterstop nog geen puntenverlies geleden. Zoet denkt dat de komst van Marco van Ginkel naar Eindhoven een belangrijke rol speelt in de verbeterde sportieve prestaties. "Marco brengt iets extra's. Hij trekt gaten, gaat diep, sluit aan bij de spits. Hij is belangrijk geweest voor ons in de laatste wedstrijden. Maar het is natuurlijk niet alleen afhankelijk van hem."

De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord. Bij een nederlaag lijken de Eindhovenaren een nieuw kampioenschap definitief uit hun hoofd te kunnen zetten. Bij winst van PSV wordt de strijd om de titel in de Eredivisie ongekend spannend en maken de drie Nederlandse topclubs allemaal nog kans op de schaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner