26.02.2017 13:38

Svensson maakt zijn debuut tegen PEC Zwolle

Jonas Svensson (m.) probeert Muamer Tanković (l.) van het doel weg te houden tijdens een training van AZ. Tim Krul (r.) kijkt toe. (15-02-2017)
Jonas Svensson (m.) probeert Muamer Tanković (l.) van het doel weg te houden tijdens een training van AZ. Tim Krul (r.) kijkt toe. (15-02-2017)

Bijna een maand na het officieel worden van de transfer krijgt verdediger Jonas Svensson zijn eerste basisplaats bij AZ. De rechtsback kwam afgelopen winter over van Rosenborg BK en start tegen PEC Zwolle.

Mattias Johansson is het slachtoffer van de eerste speelminuten voor Svensson. De Zweed startte nog in de basisopstelling tegen Olympique Lyon, maar John van den Brom grijpt in na de 7-1 nederlaag in Frankrijk. Ron Vlaar is er niet bij, hij oogde niet fit tegen de Fransen en wordt vervangen door Rens van Eijden. Wout Weghorst keert terug in de punt van de aanval, terwijl Guus Til Alireza Jahanbakhsh vervangt.

Bij PEC Zwolle maar één wijziging in de basis. Youness Mokhtar is zijn basisplaats ten opzichte van het duel met FC Utrecht kwijtgeraakt, Kingsley Ehizibue krijgt nu een kans vanaf het eerste fluitsignaal. Spits in vorm Nicolai Brock-Madsen staat uiteraard weer in de punt van de aanval, terwijl huurling Queensy Menig ook nog steeds het vertrouwen van Ron Jans krijgt.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner