27.02.2017 12:05

SC Heerenveen licht optie contract Namli niet

Ali Akla (r.) moet in de achtervolging bij Younes Namli (l.) tijdens het bekerduel IJsselmeervogels - sc Heerenveen (13-12-2016).
Ali Akla (r.) moet in de achtervolging bij Younes Namli (l.) tijdens het bekerduel IJsselmeervogels - sc Heerenveen (13-12-2016).

Younes Namli is bezig aan zijn laatste maanden bij sc Heerenveen. De Friese club maakte maandag op de officiële clubpagina bekend om de optie in zijn aflopende contract niet te lichten.

Heerenveen moest voor 1 maart aan de Deense middenvelder laten weten of zijn toekomst bij de Friese club lag. Inmiddels heeft de clubleiding Namli verteld dat hij op zoek moet naar een nieuwe club.

De tweeëntwintige jarige Namli is bezig aan zijn derde seizoen bij de club uit Heerenveen. Hij kwam in de winter van 2015 over van AB, maar het lukte hem niet om een basisplaats te veroveren. In totaal speelde hij slechts 27 duels voor Heerenveen, waarvan elf als basiskracht.

Waar de toekomst van Namli ligt is nog niet bekend. Eerder liet hij weten dat hij de Engelse of Spaanse competitie ziet zitten: "Dat zijn toch de grootste competities ter wereld. Mijn favoriete team in Engeland is Arsenal. Ze spelen mooi voetbal en ik hou van die manier van spelen, het is een stijl van spelen die bij mij past. In Spanje is Real Madrid mijn favoriete club. De reden daarvoor is dat ik altijd een groot fan van Zinedine Zidane ben geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner