27.02.2017 21:27

Ajax vergroot samenwerking bij de amateurs

Serhat Koc (l.) en Bilal Amarzagouio (r.) vechten om de bal tijdens het duel tussen VV DOVO Veenendaal en Sparta Nijkerk. (20-08-2016)
Serhat Koc (l.) en Bilal Amarzagouio (r.) vechten om de bal tijdens het duel tussen VV DOVO Veenendaal en Sparta Nijkerk. (20-08-2016)

Met twee nieuwe Partnerclubs heeft Ajax haar aandeel in het amateurvoetbal vergroot. Sparta Nijkerk en Hercules Zaandam gaan vanaf maandag intensief samenwerken op het gebied van kennis- en spelersuitwisseling.

Bij monde van directeur Edwin van der Sar werden de twee amateurclubs gerustgesteld, Ajax wil niet alleen maar de beste spelers wegkapen uit de opleidingen. "Bij Ajax beschikken we over de kennis en ervaring om spelers op te leiden richting ons eerste elftal, maar die willen we graag delen om jullie verder te helpen."

"Het fundament van het Nederlandse voetbal wordt in het amateurvoetbal gelegd. Uiteindelijk hopen wij er profijt van te hebben door betere spelers binnen te krijgen. Daarbij vinden we het heel belangrijk dat het voor beide partijen een plus heeft, en niet alleen voor jullie een last voelt dat er spelers weggehaald worden. Op een goede samenwerking en het uitwisselen van kennis zetten we nadrukkelijk in", zo citeert de clubwebsite Van der Sar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner