28.02.2017 11:32

Wijnstekers onder de indruk van Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop (r.) vecht een duel uit met Steven Bergwijn (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).
Bart Nieuwkoop (r.) vecht een duel uit met Steven Bergwijn (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).

Ben Wijnstekers is onder de indruk geraakt van invaller Bart Nieuwkoop. De rechtsback, die net als Rick Karsdorp werd omgeschoold tot verdediger, krijgt weinig speeltijd in Rotterdam, maar Wijnstekers ziet in Nieuwkoop de ideale opvolger van Karsdorp.

Tegen NEC Nijmegen (4-0 overwinning) viel Nieuwkoop in en was hij goed voor een assist. Tegen PSV mocht hij tien minuten voor tijd wederom invallen en oud-Feyenoorder Wijnstekers is lovend over de jongeling. "Hij viel weer goed in", aldus Wijnstekers tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is heel moeilijk om gelijk in het tempo van de wedstrijd mee te gaan."

Wijnstekers hoopt dat Karsdorp voorlopig Feyenoorder blijft. Mocht hij toch vertrekken, dan ziet hij in Nieuwkoop de ideale vervanger. "Laat ik vooropstellen dat Karsdorp nog een jaar of twee bij Feyenoord moet blijven", vervolgt de voormalig verdediger. "Maar met Bart staat er al een kandidaat-opvolger, die misschien verdedigend zelfs wel sterker is. En als Karsdorp blijft en Bart daarom kiest voor een uitstapje, zou dat zomaar naar een club als FC Utrecht of sc Heerenveen kunnen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner