28.02.2017 14:50

Schöne tipt Riedewald: "Stinkende best doen"

Onder Frank de Boer was Jaïro Riedewald zeker van een basisplaats, maar Peter Bosz heeft geen plek in zijn elftal voor de verdediger. Door de blessure van Daley Sinkgraven komt Riedewald de laatste weken wel weer aan spelen toe. Ploeggenoot Lasse Schöne begrijpt dat de situatie niet ideaal is voor Riedewald.

In gesprek met Ajax Life vertelt Schöne dat het niet gemakkelijk is om wisselspeler te zijn. "Elke kans die je krijgt om je te laten zien, moet je pakken. Je moet je stinkende best doen. Ik snap Jairo, het is moeilijk en frustrerend. Dat ben ik helemaal met hem eens", aldus de Deen die zich de afgelopen seizoenen steeds maar weer in de basis knokte.

Schöne vindt dat Riedewald hard moet blijven werken en er iedere keer voor moet zorgen dat hij er klaar voor is. "Moet je op een belangrijk moment invallen? Dan moet je er staan. En niet achteraf zeggen: ik was er niet klaar voor. Het mag nooit aan jezelf liggen. Ik zie Jaïro goed trainen en dat is belangrijk, hij is er echt mee bezig."

De hoofdrolspeler zelf vindt het niet eenvoudig om na een lange periode als wisselspeler aan te haken. "De basis is al lange tijd bezig met een speelstijl en bepaalde patronen. Ik speel minder, train er ook minder op", aldus Riedewald. "Zeker als ik inval, is het even zoeken. Misschien dat ik daarom tegen Sparta twee ballen verspeelde, omdat ik moest aanhaken. Ik probeer snel in de flow te komen, want ook dat mag je verwachten van een wisselspeler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner