01.03.2017 15:01

Marcellis wil volgende week weer trainen

Dirk Marcellis (l.) probeert de bal te controleren tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - PEC Zwolle (26-02-2017).
Dirk Marcellis (l.) probeert de bal te controleren tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - PEC Zwolle (26-02-2017).

Dirk Marcellis, die afgelopen weekend een blessure aan zijn gezicht opliep tijdens het competitieduel met AZ Alkmaar (1-1), hoopt volgende week weer te mogen trainen bij PEC Zwolle. De verdediger moet vanwege zijn blessure rust houden.

Marcellis had aankomend weekend sowieso niet kunnen spelen, want de mandekker is geschorst. "Haha, nee maar het komt nu wel mooi uit. Vitesse-thuis had ik nooit gehaald. Het blijft een wond in het gezicht en daar moet je voorzichtig mee zijn. Er mag geen bloeding meer ontstaan. De hechtingen gaan er pas vrijdag of zaterdag uit. Ook daarna moet ik ieder duel of fysiek contact nog vermijden. Volgende week moet ik weer in staat zijn om mee te trainen met de groep."

De verdediger ging zondag na de wedstrijd gelijk door naar het ziekenhuis. "Ja, in Hoorn heeft een plastisch chirurg de wond dichtgemaakt en gezorgd dat er in de toekomst - als het goed is - niet veel meer van te zien is", vervolgt Marcellis tegenover het Algemeen Dagblad. "Al blijft dat afwachten. Toen ik thuis kwam schrok mijn vrouw wel. Ik had vanuit het ziekenhuis foto's gestuurd, maar ze vond het in het echt veel erger dan verwacht. Het is ook wel een vervelende wond, maar ik had volgens de artsen geluk dat het midden op mijn wang zat en niet nóg dichter bij het oog. Nu is er geen risico dat er problemen komen met mijn zicht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner