01.03.2017 15:46

De Jong tevreden: "De waarheid won"

Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, is blij met het feit dat voetbal eerlijker wordt. Als het aan De Jong ligt, dan is dit slechts het begin en komt er naast een Hawk-Eye systeem ook snel een videoscheidsrechter.

Doordat het Hawk-Eye systeem tijdens de tweede seizoenshelft in De Kuip hangt won Feyenoord met 2-1 van PSV. "Zondag bij Feyenoord - PSV was uiteindelijk iedereen zeer gelukkig met Hawk-Eye, de waarheid won, kun je zeggen", aldus De Jong, die vorige week in opspraak kwam omdat hij hoopte op een overwinning van Feyenoord, in zijn column op de website van de KNVB. "Het voetbal wordt eerlijker. Video-arbitrage is weer een volgende stap op weg naar de grootst mogelijke zuiverheid in het betaald voetbal. De sport wordt er beter van en ik ben er echt heel trots op dat wij in Nederland voorop lopen in deze ontwikkeling."

"Het is mijn droom om straks ook het publiek met de scheidsrechters mee te laten kijken", vervolgt De Jong in zijn column. "Door bijvoorbeeld zo'n graphic van Hawk-Eye op een groot scherm te laten zien in het stadion. Door mee te laten luisteren in de communicatie van de scheidsrechters. Zoiets vergt, stel dat het wordt toegestaan, wel een behoorlijke investering in de stadions."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner