02.03.2017 10:16

AZ wil via besloten trainingen naar de finale

Normaal gesproken traint John van den Brom niet besloten met AZ Alkmaar, maar aanloop naar het bekerduel met SC Cambuur heeft hij dat wel gedaan. Als het goed uitpakt overweegt Van den Brom om het vaker te doen.

Het is volgens de coach geen experiment. "Nee, ik heb het wel vaker gedaan. Anderen hebben er vaak meer moeite mee dan de mensen waar het echt om gaat. Geloof mij dat jullie in Nederland ontzettend verwend zijn als het gaat om open trainingen. In het buitenland mag je blij zijn als je één keer per week op het trainingsveld wordt toegelaten. Voor anderen lijkt het misschien gek, omdat ik het normaal nooit doe. Maar wen er maar aan, zou ik zeggen. Ga er maar van uit dat het vaker gaat voorkomen als dit goed uitpakt."

Van den Brom probeert in te spelen op het gevoel van zijn spelers. "Het gaat niet om mij, maar ook om wat de spelers voelen", vervolgt de trainer tegenover De Telegraaf. "Die vonden het wel lekker rustig zo. Op deze manier komt ook niet alles wat we doen meteen in de media terecht en dat vond ik vooral nu belangrijk. Cambuur heeft een manier van spelen die we niet heel veel tegenkomen in onze eigen competitie. Zowel in de theorie als praktijk heb ik mijn jongens daar goed op kunnen voorbereiden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner