02.03.2017 12:04

Toornstra nuanceert 'gedoe' rondom Kuyt

Jens Toornstra bedankt na het scoren van de 1-0 Terence Kongolo voor zijn assist tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).
Jens Toornstra bedankt na het scoren van de 1-0 Terence Kongolo voor zijn assist tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).

Dirk Kuyt kwam afgelopen zondag tijdens de topper tegen PSV (2-1 winst) niet in actie namens Feyenoord, maar desondanks ging het veelal over de routinier. De aanvaller deed bovendien met de basisploeg mee aan de warming-up, maar dat blijkt helemaal niet speciaal te zijn.

"Niks bijzonders, er doet altijd één extra speler mee met de basisploeg voor het positiespelletje dat gespeeld moet worden", aldus Jens Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tonny Vilhena deed dat vorig seizoen en ik heb het zelf ook weleens gedaan. Valt het blijkbaar alleen op als Kuyt dat doet? Bij de mensen misschien, maar niet bij ons, hoor."

Toornstra nam zelf overigens de 1-0 voor zijn rekening tijdens het duel met PSV, maar de aanvallende middenvelder wil zich nu vooral richten op het competitieduel met Sparta Rotterdam. "Die bal zat er lekker in. We spelen altijd op het randje, dit Feyenoord schuwt de duels nooit. Dat PSV ook zo werd overlopen in de beginfase, dat kwam echt door ons, maar laten we alsjeblieft nog rustig aan doen. Zondag wacht Sparta en ook die partij moeten we echt winnen", aldus Toornstra.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner