02.03.2017 16:15

Onana: "Belang clean sheets erin gepompt"

André Onana beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak onder de lat bij Ajax. De pas twintigjarige doelman is de eerste keus van trainer Peter Bosz, wat zich uitbetaalt in weinig tegendoelpunten.

Na de winterstop hield Onana in vijf van de zeven wedstrijden zijn doel schoon. De Kameroener krijgt veel lof over zijn spel, maar deelt ook een compliment uit aan zijn defensie. "Ik heb het goed gedaan, dat vind ik echt. Maar zonder een goede verdediging was het mij niet gelukt. We verdedigen als team. Ik krijg de credits, maar eigenlijk verdient het hele team een compliment. En keeperstrainer Carlo L'Ami. Carlo zegt altijd: 'André, je móét voor de clean sheet gaan.' Hij heeft het erin gepompt", aldus Onana in ELF Voetbal.

Onana kwam in januari 2015 naar Amsterdam van FC Barcelona, waar hij Ajax boven andere topclubs verkoos. "Het streelde me dat Marc Overmars echt werk van me heeft gemaakt. Maar het allerbelangrijkste vond ik dat Ajax jonge spelers écht een kans geeft. Dat gaf de doorslag. Chelsea en Arsenal toonden ook interesse, net als een serie Spaanse . clubs. Maar ik geloofde er niet in dat ik daar aan spelen zou toekomen."

Bekijk hier de beste reddingen van Onana in het shirt van Ajax:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner