03.03.2017 09:07

Feestvarken Krul: "Heerlijk, heerlijk gevoel"

Met een ongelooflijk mooie redding houdt Tim Krul AZ op de been tegen SC Cambuur, in de halve finale van de KNVB beker. (02-03-2017)
Met een ongelooflijk mooie redding houdt Tim Krul AZ op de been tegen SC Cambuur, in de halve finale van de KNVB beker. (02-03-2017)

De grote man bij AZ tegen SC Cambuur was natuurlijk Tim Krul. De doelman keerde de beslissende penalty van Martijn Barto, waardoor de Alkmaarders zich ten koste van de Friezen plaatsten voor de finale van de KNVB beker.

"Dit is echt een heerlijk, heerlijk, heerlijk gevoel", waren de dolblije woorden van de Newcastle United-huurling voor de camera’s van FOX Sports. "Door mijn optreden tijdens het WK in Brazilië in 2014 dacht iedereen dat ik wel even een paar strafschoppen zou stoppen. Gelukkig liep het goed af. Het is fantastisch om zo naar De Kuip te gaan."

Voor AZ kwam het succes precies op het goede moment, want de ploeg kreeg in de afgelopen weken meermaals een pak rammel. "We hebben moeilijke weken gekend", doelde Krul op de tegenvallende resultaten tegen onder meer Olympique Lyon (1-4 en 7-1 verlies). Daarmee was de keeper van de Alkmaarders zelfs bezig aan zijn slechtste reeks ooit.

Voor Krul was het een fijne opsteker na een lange periode van afwezigheid wegens gescheurde kruisbanden. "Het was voor mij ook een hele lange rit na mijn blessure. Hopelijk zijn we nu over het dode punt heen en gaan we vol gas geven."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner