03.03.2017 12:16

El Ahmadi waakt voor rampscenario van Ajax

Karim El Ahmadi erkent dat Feyenoord grote stappen aan het maken is richting de Coolsingel. Toch wil de middenvelder niet te hard van stapel lopen en waakt voor een scenario die Ajax vorig seizoen voor de kiezen kreeg.

"Ajax liet het ook liggen bij De Graafschap", vertelt El Ahmadi in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Marokkaan vertrouwt op de routine in de Feyenoord-groep. "We hebben veel ervaren spelers in deze selectie, iedereen is enorm gefocust. Dat moet ook, want we willen weer iets vieren. Dat gevoel op dat bordes, dat heeft na de bekerwinst iets losgemaakt, hoor. Dat is onbeschrijflijk mooi."

Na de gewonnen KNVB beker-finale van vorig seizoen (2-1 tegen FC Utrecht), wil El Ahmadi opnieuw dolgraag feestvieren op de Coolsingel. "We zijn rustig en dat moet zo blijven. Vanzelfsprekend was de winst tegen PSV heel belangrijk. Maar we weten dat er vijf of zes wedstrijden voor het einde andere dingen gaan meespelen. Zo werkt dat in de strijd om de landstitel."

De eerstvolgende horde die genomen moet worden is stadgenoot Sparta Rotterdam. Feyenoord treedt zondag aan op Het Kasteel. "Historisch gezien altijd lastig. We zullen er ook in de derby weer moeten staan." El Ahmadi is ongetwijfeld bezig aan een van zijn beste seizoenen ooit. Dit jaar kwam de middenvelder namelijk al vijf keer tot scoren in twintig Eredivisie-wedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner