03.03.2017 13:46

Viergever ontbreekt, Sinkgraven weer hersteld

Nick Viergever (l.) en Daley Sinkgraven (r.) houden Odjidja (m.) nauwlettend in de gaten tijdens het Europa League-duel tussen Legia Warschau en Ajax. (16-02-2017)
Nick Viergever (l.) en Daley Sinkgraven (r.) houden Odjidja (m.) nauwlettend in de gaten tijdens het Europa League-duel tussen Legia Warschau en Ajax. (16-02-2017)

Ajax moet het zondagmiddag tegen FC Groningen stellen zonder Nick Viergever. Trainer Peter Bosz wil geen risico nemen met de linksbenige verdediger, die kampt met een verrekking in de lies. Tegenover de afwezigheid van Viergever staat de terugkeer van Daley Sinkgraven.

Viergever liep het afgelopen weekend tijdens het duel met Heracles Almelo (4-1) de liesblessure op. Gevreesd werd voor een vervelende blessure, maar uit een mri-scan bleek dat de verdediger slechts kort uit de roulatie is. "Zijn blessure valt gelukkig mee, maar dit weekend doet hij nog niet mee. Met een spierblessure ben ik altijd iets voorzichtiger", laat trainer Peter Bosz vrijdag op de persconferentie weten.

Waar Viergever ontbreekt, keert Sinkgraven terug in de wedstrijdselectie. De door Bosz omgeschoolde linksback kan in Groningen zijn rentree maken. "Het ziet er goed uit. Daley heeft anderhalf uur meegetraind vandaag (vrijdag, red.) Nu afwachten wat de reactie is", aldus de optimistische Ajax-trainer. Sinkgraven ontbrak de laatste wedstrijden vanwege een enkelblessure.

Hoe de verdediging van Ajax er in Groningen uit zal zien, is nog niet duidelijk. Joël Veltman en Davinson Sánchez lijken zekerheidjes, de andere twee posities zullen waarschijnlijk worden opgevuld door Daley Sinkgraven, Jaïro Riedewald en toptalent Matthijs de Ligt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner