03.03.2017 16:16

Cabral niet van plan om Feyenoord te helpen

Jerson Cabral trekt zijn handschoenen wat strakker tijdens een koude training van Sparta Rotterdam. (24-02-2017)
Jerson Cabral trekt zijn handschoenen wat strakker tijdens een koude training van Sparta Rotterdam. (24-02-2017)

Feyenoord hoeft in de titelrace niet te rekenen op de hulp van Jerson Cabral. De buitenspeler neemt het zondagmiddag met Sparta Rotterdam in de stadsderby op tegen zijn oude club. Hij bewaart veel warme herinneringen aan zijn tijd bij Feyenoord.

Cabral doorliep de jeugd van Feyenoord en maakte als kind van de club op in het seizoen 2010/2011 zijn debuut. "Als je zo veel jaar voor een club gespeeld hebt, is het altijd speciaal wanneer je ertegen speelt", vertelt de 26-jarige aanvaller op het digitale thuis van Sparta Rotterdam, de nummer veertien van de Eredivisie. "Vooral omdat er, zelfs nu ik zo lang weg ben, nog een aantal mensen rondlopen die ik uit die tijd nog ken."

De linkspoot heeft met onder meer Terence Kongolo, Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi regelmatig contact. Onderling wordt er veel over de wedstrijd van zondag gesproken en gegrapt. "Met name met Terence, die als linksback misschien wel m'n directe tegenstander is. Dat zijn leuke opmerkingen voor een wedstrijd, maar als het fluitsignaal klinkt, zijn we tegenstanders die allebei willen winnen en daar alles voor zullen doen."

Feyenoord heeft de punten met het oog op de titelrace nodig, maar Sparta Rotterdam heeft de punten in strijd tegen degradatie ook goed gebruiken. "Ik ben Spartaan nu, ik kom elke dag op de club en werk dan met mijn teamgenoten en de technische staf keihard om ervoor te zorgen dat er ook volgend seizoen Eredivisie-voetbal gespeeld wordt op Het Kasteel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner