05.03.2017 19:12

Pastoor: "Had net zo goed fout kunnen gaan"

Alex Pastoor baalt van een gemiste counterkans van zijn ploeg tegen Feyenoord. (05-03-2017)
Alex Pastoor baalt van een gemiste counterkans van zijn ploeg tegen Feyenoord. (05-03-2017)

De Rotterdamse stadsderby werd zondagmiddag prooi voor Sparta. Koploper Feyenoord werd verrassend met 1-0 verslagen en trainer Alex Pastoor zag zijn plan meteen uitkomen.

Binnen vijftig seconden werd het openingsdoelpunt - en uiteindelijk winnende doelpunt - tegen de touwen gekopt door Mathias Pogba. Sparta zette de bezoekers meteen vast. "Als je iets van plan bent en je kunt dat in de eerste minuut meteen al vormgeven... Blijer kun je een trainersstaf niet maken. In de eerste helft zijn we doorgegaan waar we mee waren begonnen. De 2-0 hing veel meer in de lucht dan de 1-1. In de tweede helft was het, zeker in de eindfase, alleen nog maar tegen. Terwijl er ongelooflijk veel ruimte was om te counteren."

In het vervolg van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor Sparta, dat met man en macht de voorsprong probeerde vast te houden. Pastoor ziet het liever niet, maar had begrip voor de spelinstelling van zijn ploeg. "Ik sta het liefste 'hoog' op het veld, want dan haal je de oorzaak weg. Wat we nu deden was achteruit lopen - het was alle hens aan dek - en dan ga je de oorzaak bestrijden. Dat had net zo goed fout kunnen gaan", besluit de winnende trainer tegen RTV Rijnmond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner