05.03.2017 19:49

Groenendijk woest: "Accepteer geen excuses"

FC Utrecht en ADO Den Haag speelden zondagmiddag gelijk (1-1), maar in die remise had scheidsrechter Serdar Gözübüyük een belangrijk aandeel. De bal ging niet op de stip na een overtreding op ADO-spits Guyon Fernandez.

Waar de technologie vorige week hoogtij vierde bij PSV-Feyenoord en AZ-Cambuur, had ADO-trainer Alfons Groenendijk die hulpmiddelen ook in de Galgenwaard graag gezien. Hij stond na afloop woedend voor de camera van de NOS. "Dit punt is geen felicitatie waard, want we verliezen twee punten. Ik heb de excuses niet aanvaard, want dit is een honderdduizend procent strafschop. De scheidsrechter, grensrechter en de vierde man zien het, maar dan durven ze niet de beslissing te nemen."

"We hadden allemaal de mond vol over de eerlijkheid bij Feyenoord-PSV, met de doellijntechnologie en nog ergens de videoreferee. Eerlijk is dat niet, want dan moet het in alle andere stadions ook zijn. Dan hadden wij de wedstrijd gewonnen. Het is ongelooflijk en ik ben hier doodziek van. Nu is er sprake van willekeur. PSV verloor vorige week het kampioenschap door een klotegoal die nooit ergens gezien zou zijn, behalve in De Kuip. Maar er zijn nog acht wedstrijden. Dan moet je regelen dat het overal is, of nergens."

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag mazzelde met de beslissing van Gözübüyük, maar is het met Groenendijk eens. "Vanuit de rechtvaardigheid: als je iets toepast, dan moet je het overal toepassen. Je moet het overal hebben, of niet. Als je het niet hebt, betekent het ook dat het subjectief blijft. Het is het oordeel van de arbitrage op dat moment."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner