06.03.2017 20:13

Populaire Veerman: "Het is nu aan de club"

Henk Veerman (l.) geeft tijdens de wedstrijd FC Twente - sc Heerenveen een duw in de rug van Kamohelo Mokotjo (r.). (18-02-2017)
Henk Veerman (l.) geeft tijdens de wedstrijd FC Twente - sc Heerenveen een duw in de rug van Kamohelo Mokotjo (r.). (18-02-2017)

Ondanks het feit dat Henk Veerman na zeventien invalbeurten nog steeds wacht op zijn eerste basisplaats in het huidige Eredivisie-seizoen, is de spits mateloos populair. Dit hebben fans van sc Heerenveen op bijzondere wijze getoond.

Er is een speciale Facebook-pagina aangemaakt voor de bonkige spits, die als tweede spits achter Reza Ghoochannejhad dus nauwelijks aan de bak komt. Onder de noemer Henkie moet blijven willen de fans Veerman een hart onder de riem steken, terwijl er ook aandacht wordt gevraagd voor de contractsituatie van de goaltjesdief.

Veerman zelf kan een glimlach niet onderdrukken als hij hoort van de pagina. "Natuurlijk waardeer ik deze actie enorm", stelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "De supporters en ik hebben ons best gedaan om te blijven. Het is nu aan de club." Veerman beschikt over een aflopend contract, maar sc Heerenveen heeft de eenzijdige optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner