07.03.2017 12:30

TvdW: PEC Zwolle en Ødegaard springen eruit

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Opvallend is het hoge gemiddelde van alle spelers. Waar er normaliter spelers met een gemiddelde van ruim een zes in het Team van de Week zitten, is dat deze week totaal anders. Alle spelers hebben een zeven of hoger bij elkaar gevoetbald. Het hoogste cijfer is voor sc Heerenveen-middenvelder Martin Ødegaard, die met een zeer fraaie assist op Luciano Slagveer ontzettend belangrijk was voor de Friezen. Winst leverde het de ploeg van Jurgen Streppel niet op, het duel met Go Ahead Eagles eindigde in 2-2.

Ook PEC Zwolle is goed vertegenwoordigd. De ploeg van Ron Jans legde een uitstekende wedstrijd op de mat tegen Vitesse. De Arnhemmers leken nog aangeslagen van het midweekse bekerduel tegen Sparta Rotterdam (1-2 winst) en daar profiteerde de Overijsselse club optimaal van. Danny Holla werd in het stadion uitgeroepen tot Man of the Match en heeft van de Nederlandse media ook het hoogste cijfer gekregen, een 7.13. De 7 van Django Warmerdam en Mustafa Saymak is ook genoeg om een plekje in dit elftal te bemachtigen.

Door twee treffers van zowel Héctor Moreno als Siem de Jong won PSV relatief eenvoudig van Roda JC (4-0) en daarom staat dit duo in het Team van de Week. Dat geldt ook voor het tweetal Rick van Drongelen en Graig Goodwin. Zij wonnen met Sparta Rotterdam van grote broer Feyenoord (2-0). Scoren deze zij niet, maar een belangrijk aandeel had het duo zeker. Daarnaast zijn er nog twee spelers van eenzelfde ploeg opgenomen in dit elftal, te weten Julian von Haacke en Michael Heinloth van NEC. De Duitsers versloegen met de Nijmeegse ploeg Heracles Almelo (3-1). Tim Krul is de elfde speler van dit team. De goalie was met enkele belangrijke reddingen van grote waarde voor AZ tegen Excelsior (1-1).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner