08.03.2017 11:15

Koploper traint nog altijd zonder vijftal

Brad Jones, Terence Kongolo, Eljero Elia, Bilal Başaçıkoğlu en Nicolai Jørgensen zijn nog steeds niet in training bij Feyenoord. Het kwintet kwam gehavend uit de derbystrijd bij Sparta Rotterdam.

Afgelopen zondag was dus een desastreuze voor de koploper van de Eredivisie. Naast de eerste nederlaag sinds november moest Giovanni van Bronckhorst op Het Kasteel ook lijdzaam toezien hoe maar liefst vijf van zijn spelers in het treffen met de stadgenoot geblesseerd raakten. Met het oog op de wedstrijd tegen AZ is het zeer ongunstig voor de ploeg dat het al deze namen nog moet missen. Vooral over Jones' meespelen tegen de Alkmaarders bestaat twijfel, waardoor Kenneth Vermeer zijn rentree zou kunnen gaan maken.

Het enige dat de Rotterdammers zondag gunstig gezind was betrof de uitslag in het noorden van het land. Concurrent Ajax kwam bij FC Groningen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en profiteerde dus maar deels van de zeldzame misser van Feyenoord, dat daarmee nog vier punten voorsprong op de achtervolger en aartsrivaal behoudt. Op 2 april ontmoeten de ploegen elkaar voor een cruciale wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner