09.03.2017 10:51

Krul kreeg steun van Afellay en Strootman

Met een grimas loopt Tim Krul van het veld in Tilburg. Hij tast in de slotfase mis, waardoor Willem II een punt pakte via een 1-1 gelijkspel. (19-02-2017)
Met een grimas loopt Tim Krul van het veld in Tilburg. Hij tast in de slotfase mis, waardoor Willem II een punt pakte via een 1-1 gelijkspel. (19-02-2017)

Tim Krul heeft tijdens zijn revalidatie van zijn knieblessure veel steun gehad aan Ibrahim Afellay en Kevin Strootman. Het tweetal had in het verleden ook te maken met een kruisbandblessure en kon Krul dus geruststellen. 

"Als zij me dan vertelden dat bepaalde pijn normaal was, kon ik weer even opgelucht ademhalen", aldus de doelman van AZ Alkmaar tegenover Voetbal International. "Bij Newcastle hadden we een fysio van 120 kilo, die met zijn volle gewicht op die knie drukte om 'm maar te kunnen strekken. Nu ik erover praat, voel ik het weer, maar ik liet het gebeuren doordat Strootman en Afellay me vertelden dat 't bij hen net zo ging."

De doelman denkt niet graag terug aan het revalidatietraject. "Een zware rit. Na die operatie lag ik thuis op de bank - zes weken, acht uur per dag - met mijn knie in een apparaat dat heel langzaam het gewricht boog en strekte. Eentoniger dan dat bestaat niet. Je leven voltrekt zich in een ritme van opstaan, voorzichtig met je krukken richting de bank, knie in dat apparaat en acht uur liggen. Plassen deed ik in een plastic beker, verschrikkelijk. Terwijl je daar zo ligt niks te doen, voel je dat je al je power verliest. Dat moet je daarna maar allemaal weer zien op te bouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner