10.03.2017 11:32

Update: Feyenoord in beroep, Vilhena tegen AZ

Feyenoord zal Tonny Vilhena de aankomende wedstrijden tegen AZ, Ajax en sc Heerenveen in de titelstrijd moeten missen. De ijverige middenvelder is voor vier wedstrijden geschorst door de KNVB, waarvan één voorwaardelijk. 

Scheidsrechter Danny Makkelie beoordeelde de elleboogstoot van Vilhena in het gezicht van Matias Pogba niet, waardoor de middenvelder er destijds mee wegkwam. De tuchtcommissie heeft deze actie beschouwd als opzettelijke elleboogstoot, op basis van televisiebeelden en de verklaringen van Pogba en Vilhena. De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week.

De tuchtcommissie meent dat de elleboog bewust naar achter werd gezwaaid bij het opspringen en zodoende Pogba in het gezicht raakte. De middenvelder van Feyenoord heeft nu tot aanstaande woensdag de tijd om in beroep te gaan tegen de straf van de KNVB. Als hij hiertoe besluit, is hij zolang de zaak loopt speelgerechtigd. Mocht Vilhena voor vrijdagmiddag 16.00u in beroep gaan, kan hij meespelen tegen AZ aankomend weekend.

De uitsluiting is voor Feyenoord een hard gelag, daar Vilhena een dragende kracht is voor de Rotterdammers. Dit seizoen speelde hij al 23 wedstrijden namens de koploper in de Eredivisie. Ook in de Europa League speelde hij een grote rol, onder meer door de enige treffer in het thuisduel met Manchester United te scoren.

Update: 10 maart, 12.35 uur:
Feyenoord heeft bevestigd dat het in beroep gaat tegen de uitspraak van de tuchtcommissie om Vilhena voor vier duels te schorsen. Wanner het het beroep door de Commissie van Beroep van de KNVB wordt behandeld, is nog niet bekend. In ieder geval zal dit pas na het weekend plaatsvinden, waardoor Vilhena inzetbaar is voor het duel met AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner