10.03.2017 15:22

Play-offs halen wel vereiste voor FC Utrecht

Met de vierde plaats op de ranglijst draait FC Utrecht een uitstekend seizoen. Het vasthouden van die positie is echter niet van cruciaal belang voor trainer Erik ten Hag. Plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal is dat wel.

De nummers vier tot en met acht gaan in de play-offs strijden om één ticket voor de Europa League. In dat opzicht maakt een vierde of een vijfde eindklassering weinig uit, maar de nummer vier krijgt wel een hoger bedrag aan tv-gelden. "En het is ook een eervolle plek, maar het is niet zo dat wij dit nu als doel hebben geformuleerd', zegt Ten Hag tegen VI. 'Het enige wat wij willen, is ons gewoon zo snel mogelijk kwalificeren voor de play-offs, zodat we ons daarop kunnen voorbereiden."

De play-offs bereiken kan bijna niet meer misgaan voor Utrecht. Nummer negen Willem II staat op twaalf punten achterstand, maar Ten Hag waakt voor onderschatting. In eigen huis werd immers niet gewonnen van hekkensluiter ADO Den Haag (1-1). "Normaal gesproken moet je thuis winnen als de nummer laatst op bezoek komt. Maar je merkt dat het einde van het seizoen nadert, dan worden punten kostbaar, doordat vrij veel clubs ergens voor spelen."

Utrecht heeft al een klein gaatje met de achtervolgers geslagen. AZ, FC Twente, sc Heerenveen en Vitesse volgen op respectievelijk drie tot vijf punten. Zaterdagavond moeten de Utrechters naar Almelo voor de wedstrijd tegen Heracles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner