11.03.2017 10:13

Kuyt na eerlijke uitspraak: "Achter me gelaten"

Midden februari kreeg Jens Toornstra in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen de voorkeur van trainer Giovanni van Bronckhorst boven Dirk Kuyt. De veteraan uitte zijn ongenoegen na de wedstrijd, maar hecht daar niet zoveel waarde meer aan.

Kuyt stelde in een interview dat hij verbaasd en teleurgesteld was, terwijl hij ook als aanvoerder zijnde verwachtte een streepje voor te hebben op de rest. In de belangrijke titelstrijd van Feyenoord kwamen de woorden van de doorgaans zo gematigde Kuyt als een verrassing, maar inmiddels is in Rotterdam alles weer genormaliseerd. 

"Wat gebeurd is, is gebeurd", spreekt Kuyt voor de camera van de NOS. "Ik heb mijn mening en gevoel op dat moment laten spreken. Vervolgens heb ik het achter me gelaten. Ik wil me alleen richten op mijn prestaties op het veld en ben klaar als de trainer me nodig heeft."

Kuyt heeft met 23 gespeelde Eredivisie-wedstrijden dit seizoen nog steeds een groot aandeel binnen de duels van Feyenoord, maar het valt op dat de routinier vaker naar de kant wordt gehaald. Dit seizoen gebeurde dit al dertien keer, het meest van alle Feyenoorders, tegenover vier keer in het gehele vorige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner