11.03.2017 10:57

Sterkhouder El Ahmadi: "Wilde het laten zien"

Karim El Ahmadi is niet meer weg te denken uit het elftal van Feyenoord en verlengde zijn contract in Rotterdam onlangs, maar er was een periode dat de Marokkaan even niet aan voetballen dacht. In 2011 liet de middenvelder zich verhuren om even te ontsnappen aan het profvoetballer zijn.

El Ahmadi ging aan de slag bij Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik ging naar Dubai om als het ware even te stoppen met voetballen. Ik zag mezelf daar niet meer als prof, maar genoot van het leven en verdiende goed." Toch keerde El Ahmadi terug naar Europa, waar hij ging spelen voor Aston Villa. In de Volkskrant stelt de in Enschede geboren voetballer dat het toch weer begon te kriebelen.

"De liefde voor het spel heeft uiteindelijk gewonnen. Ik wilde laten zien een van de betere middenvelders van Nederland te zijn. Mijn instelling is veranderd. Nu kan ik het me niet meer permitteren slecht te spelen, of te moeten horen dat ik mijn best niet heb gedaan." Aan de hand van een uitblinkende El Ahmadi is Feyenoord hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1999.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner