11.03.2017 12:12

Immers ziet Feyenoord de titel niet pakken

Oud-Feyenoorder Lex Immers heeft in een eerlijk interview toegegeven dat hij niet denkt dat zijn oud-werkgever de titel in de Eredivisie gaat pakken. Feyenoord is momenteel koploper, maar de druk wordt opgevoerd.

De Rotterdammers gingen vorige week onderuit op bezoek bij Sparta, waarna Ajax dé kans om dichterbij te komen liet liggen op bezoek bij FC Groningen. De hoop bij Immers, inmiddels speler van Club Brugge, is er zeker, maar het geloof niet direct. "Ik hoop echt dat ze kampioen worden, maar ik moet eerlijk zeggen; ik denk het niet."

"Ze hebben zoveel geluk dat Ajax niet wint na de verliespartij tegen Sparta." Had Ajax wel gewonnen, waren de Amsterdammers op twee punten van Feyenoord gekomen. In dat geval was De Klassieker op 2 april cruciaal geweest voor de titelstrijd. Het schema van de Eredivisie-koploper is lastig, beseft Immers. "Ze moeten nog naar Amsterdam, naar Arnhem, naar Zwolle, ze krijgen AZ nog thuis. Dat zijn pittige wedstrijden."

"Als je gaat kijken naar de statistieken van de laatste jaren, ga je wel denken aan een kansloze missie. Kijk je naar het schema van Ajax, dat ziet er een stuk eenvoudiger uit." De ploeg uit de hoofdstad speelt dus nog tegen Feyenoord, maar treft ook nog AZ en PSV in de Eredivisie. Ploegen als Excelsior, Go Ahead Eagles en Willem II staan echter ook nog op de agenda van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner