12.03.2017 11:45

Israël vergelijkt: "In onze tijd was dat ook zo"

Cruijff en Israël
Cruijff en Israël

Rinus Israël, een grote naam uit het Feyenoord-verleden, ziet overeenkomsten tussen de Rotterdamse ploeg waar hij in speelde en de huidige formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst, op weg naar het kampioenschap.

Hij won in 1970 de Europa Cup I met Feyenoord en mocht zodoende als eerste Nederlander ooit die prijs de lucht in houden. Ook in die periode was de Stadionclub geen ploeg met erg frivool voetbal. "Ze hebben niet het meeste talent, maar wel het beste elftal. Ze hebben een goede instelling en de ploeg is goed op elkaar ingespeeld. Tegen PSV speelden ze geweldig het eerste halfuur."

"Ajax is frivoler, technisch vaardiger. Maar met fysieke kracht en een goede instelling maakt Feyenoord dat goed. In onze tijd was dat ook zo." De titelstrijd nadert een climax, waardoor de druk op Feyenoord toeneemt. Vooral het affiche Ajax - Feyenoord op 2 april wordt een meer dan interessante ontmoeting, mogelijk beslissend voor het landskampioenschap.

"Daar gaan ze zeker niet verliezen", stelt Israël echter in gesprek met de NOS. "Ze zijn juist goed tegen teams die willen voetballen. Tegen de kleintjes hebben ze het moeilijker. Kijk maar naar Sparta vorige week (0-1 verlies, red.) en eerder Go Ahead Eagles (0-1 verlies, red.)"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner