12.03.2017 17:29

Vermeer na rentree: "Genoten van volle kuip"

Vermeer gooit uit
Vermeer gooit uit

Kenneth Vermeer maakte dankzij de blessure van Brad Jones na ruim een half jaar weer zijn opwachting onder de lat bij Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag met speels gemak van AZ. In De Kuip werd het 5-2 voor Feyenoord, Vermeer moest twee doelpunten toelaten.

"Het is weer genieten om na zo lange tijd weer in een volle Kuip te spelen. Ik heb gewoon genoten van het spelletje en ben blij weer onder de lat te kunnen staan. Het was natuurlijk een zware periode, het was eenzaam revalideren. Ik had al wel weer een paar wedstrijdjes in het tweede gespeeld, maar dat is toch wel wat anders dan thuisspelen in De Kuip. Het levert ritme op, maar is een andere spanning als hier in De Kuip", Aldus Vermeer tegenover de camera’s van FoxSports.

"Je weet dat er altijd wat kan gebeuren, maar eerlijk gezegd had ik er voor dit seizoen geen rekening meer mee gehouden. Nu was het mijn kans om te spelen en dan moet je gewoon zorgen dat je er staat. Het team staat goed. We zijn goed op weg." Samen met Dirk Kuyt heeft Vermeer als één van de weinigen ervaringen met de druk die erbij komt kijken om kampioen te worden.

"Ik heb al vier kampioenschappen achter de rug, ik kan niet wachten om er nog één te vieren. Zo nu en dan praten we erover, maar we leven vooral in het nu, van wedstrijd tot wedstrijd." Het was voor Vermeer de rentree in de Eredivisie. Na een blessure bleef de doelman voor lange tijd aan de kant, waarna hij ook nog de concurrentie verloor van Brad Jones.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner