12.03.2017 21:09

Kuyt: "Vandaag mijn waarde laten zien"

Dirk Kuyt is aanvoerder van Feyenoord, maar niet altijd meer zeker van een basisplaats. Door meerdere blessures bij Feyenoord mocht hij in de thuiswedstrijd tegen AZ (5-2) aan de aftrap starten, wat hij bekroonde met een goal.

Na een uur spelen maakte Kuyt het derde doelpunt van Feyenoord, op aangeven van Nicolai Jørgensen. De Deen was de grote man met een hattrick en een prachtige assist met de borst op Kuyt. "De rust en onverzettelijkheid die hij uitstraalt... Ik denk dat wij goed op elkaar inspelen. We bewegen goed op elkaar. De klik is er zeker. Maar ik ben blij dat hij weer scoort nadat hij een tijdje droog stond." De topscorer van de Eredivisie had vier opeenvolgende wedstrijden niet gescoord.

Kuyt heeft aan speeltijd geen gebrek onder trainer Giovanni van Bronckhorst, maar de 36-jarige Kuyt voelt zich geen onbetwiste basisspeler. "Ik heb vandaag mijn waarde weer laten zien", vervolgt Kuyt tegen FOX Sports. "Het was weer lekker om op het veld gestaan te hebben, zeker met zo'n uitslag. We zijn bezig aan een heel mooi seizoen. Het kracht is het team. Dat zie je omdat we vier spelers missen, maar dat moeiteloos wordt opgevangen."

Feyenoord herstelde zich van de nederlaag tegen Sparta van vorige week (1-0). Er ontstonden twijfels over de ploeg in de media, maar middenvelder Karim El Ahmadi vindt dat Feyenoord zich daar niet mee bezig moet houden. "De media zijn er als het niet goed gaat, maar ook als het wel goed gaat. We moeten daar als spelersgroep mee leren leven en daar niet in blijven hangen. Als je verliest en je bent Feyenoord is het logisch dat de mensen kritisch zijn. Dat hoort er allemaal bij", besluit hij tegen VI.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner