13.03.2017 10:25

Adriaanse wacht op basisplaats Neres

Voor twaalf miljoen werd afgelopen winter David Neres naar Amsterdam gehaald. De Braziliaan moet het voorlopig doen met invalbeurten, want trainer Peter Bosz geeft andere spelers de voorkeur in de basis. Analist Co Adriaanse vindt het tijd dat de aanvaller een basisplaats krijgt.

"Hoe lang duurt dat wennen? Als je twaalf miljoen kost, moet je het vermogen hebben je aan te passen. Ajax heeft hem nodig om kampioen te worden", is Adriaanse duidelijk aan de tafel van Studio Voetbal. Afgelopen vrijdag maakte Neres zijn minuten voor Jong Ajax. Tegen De Graafschap speelde de aanwinst iets langer dan een uur mee.

Adriaanse vindt dat Ajax, en in het bijzonder spits Kasper Dolberg, de Braziliaan nodig heeft: "Ik heb medelijden met Dolberg. Hij heeft de hele wedstrijd geen voorzet van de zijkant gekregen waar hij met zijn hoofd tegenaan kan lopen", constateerde de oud-trainer van onder andere AZ. Dat ligt volgens Adriaanse niet alleen aan de buitenspelers. "Rick Karsdorp bij Feyenoord komt wel voortdurend buitenom, Veltman niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner