14.03.2017 19:12

Lodeweges volgend seizoen assistent bij PEC

Dwight Lodeweges, trainer van Oranje u20, kijkt toe tijdens de wedstrijd Jong AZ - AFC in de Tweede Divisie. (16-10-2016)
Dwight Lodeweges, trainer van Oranje u20, kijkt toe tijdens de wedstrijd Jong AZ - AFC in de Tweede Divisie. (16-10-2016)

PEC Zwolle voegt volgend seizoen Dwight Lodeweges toe aan de technische staf van het eerste elftal. De oud-trainer van onder andere SC Cambuur en sc Heerenveen is al actief bij de formatie uit Overijssel.

Sinds januari 2015 is Lodeweges high performance coach van PEC Zwolle, wat betekent dat hij met de grote talenten uit de eigen jeugdopleiding werkt. Met het aanstellen van Lodeweges als assistent-trainer bij het eerste elftal, wil de club de samenhang tussen het eerste elftal en de eigen talenten vergroten.

De aanstelling van Lodeweges heeft mogelijk ook gevolgen voor de trainer van PEC Zwolle. Ron Jans, de huidige oefenmeester van de club, heeft aangegeven dat hij volgend seizoen een nieuwe uitdaging zoekt. Hij stopt als trainer bij PEC Zwolle en onlangs werd bekend dat Jans bij de KNVB aan de slag gaat.

PEC Zwolle moet daardoor op zoek naar een nieuwe trainer en omdat Lodeweges wordt toegevoegd aan de technische staf, schuift de club mogelijk één van de huidige assistenten naar voren voor het hoofdtrainerschap. Gert Peter de Gunst en Albert van der Haar zijn momenteel de assistenten van de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner