16.03.2017 16:46

Locadia gaat contract verlengen bij PSV

Jürgen Locadia gaat zijn contract bij PSV met twee jaar verlengen tot media 2021. De aanvaller kwam mede door blessureleed maar weinig aan spelen toe dit seizoen, maar hij voelt zich bevoorrecht als voetballer.

Locadia maakte op 30 september 2012 zijn competitiedebuut voor PSV, op bezoek bij VVV-Venlo. Hij begon veelbelovend met een hattrick, terwijl hij maar ruim twintig minuten in het veld stond. Het was zijn doorbraak in het profvoetbal, waar Locadia beseft wat voor positie hem dat heeft opgeleverd. "Ik ben dankbaar voor de kansen die de voetballerij me biedt. Toen ik mijn geld ging verdienen met voetballen, heb ik mijn moeder gezegd dat ze kon stoppen met werken. Dat was een fantastisch gevoel", aldus de inmiddels 23-jarige Locadia in de VI.

"Financieel hebben wij het als profvoetballers hartstikke goed. Maar het is niet zo dat ik Marcel Brands even ga vertellen hoeveel ik moet verdienen. PSV biedt me een mooi salaris en daar ga ik mee akkoord. Zoals een werknemer van een supermarkt ook zou ingaan op een salarisverhoging op zijn werk." Locadia doorliep de jeugdopleiding van PSV, waarna hij al 104 keer in actie kwam in de Eredivisie. Speler en club bekronen de samenwerking met een contractverlenging tot 2021.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner