18.03.2017 11:25

Contractstatus Tete: "Weinig gehoord van Ajax"

Kenny Tete (r.) verliest het kopduel met de lange Andreas Cornelius (l.) tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en FC Kopenhagen. (16-03-2017)
Kenny Tete (r.) verliest het kopduel met de lange Andreas Cornelius (l.) tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en FC Kopenhagen. (16-03-2017)

Kenny Tete blijft vooralsnog in het ongewisse als het gaat om zijn contract bij Ajax. Zijn verbintenis met de Amsterdammers loopt volgend jaar af, maar na eerste gesprekken blijft het nu stil rondom zijn contract.

"Mijn zaakwaarnemer Mino Raiola en ik hebben helaas al een tijdje niets meer van Ajax gehoord. Marc Overmars (die als directeur voetbalzaken over contractverlengingen gaat, red.) heeft het nummer van Mino. Ik wil me volledig op Ajax focussen", stelt de rechtsback in gesprek met De Telegraaf. Tete brak vorig seizoen onder Frank de Boer definitief door, maar Peter Bosz geeft op rechts de voorkeur aan Joël Veltman.

Ondanks dat Tete niet op bijzonder veel speeltijd kan rekenen, wil hij graag blijven. Daarnaast is zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal een flinke pleister voor op de wond. "Ik ben nog jong, speel al dertien jaar voor deze fantastische club, heb de hele jeugdopleiding doorlopen en ben doorgebroken. Het is jammer dat ik de laatste tijd niet veel kan laten zien wat ik kan. Ik ben voetballer geworden om te voetballen en niet om op de bank te zitten. Daarom doet deze selectie voor Oranje me ook goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner