19.03.2017 22:53

PSG te sterk voor Lyon in Franse topper

Paris Saint-Germain heeft een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op de Franse titel. Olympique Lyon, waar Memphis Depay ruim 75 minuten meespeelde, werd verslagen: 2-1.

Olympique Lyon begon furieus aan de wedstrijd. Na zes minuten lag de bal al in het net. Alexandre Lacazette reageerde attent op een hoekschop en kopte bij de tweede paal de openingstreffer binnen. Het was voor de spits zijn 23ste competitiedoelpunt, waardoor hij enigszins in het spoor blijft van concurrent Edison Cavani. De spits van tegenstander PSG maakte al 27 doelpunten, maar het was niet de Uruguayaan die aan de basis stond van de comeback.

De machine van PSG had even nodig om warm te draaien, maar was na een half uur voetballen helemaal los. Via twee prachtig uitgespeelde aanvallen werd de achterstand razendsnel omgebogen. Adrien Rabiot kon van dichtbij de gelijkmaker binnen tikken, nadat de bal uitstekend werd teruggelegd door Javiere Pastore.

Pastore liet zich voetballend gelden, zeker aangezien hij ook bij het tweede doelpunt de assist leverde. Julian Draxler werd vrijgespeeld en de Duitser schoof uiterst knap en beheerst binnen: 2-1. Na een sterke openingsfase van Lyon, bracht PSG nog voor rust al orde op zaken.

Na het veelbelovende begin van Lyon, kwam er in de tweede helft weinig meer terecht de aanvallende aspiraties. Memphis kon ook het verschil niet maken, ondanks dat hij hard werkte. De buitenspeler was ongelukkig in zijn acties, waardoor hij een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. Veel leverde de wissels niet meer op, want PSG trok de zege over de streep.

AS Monaco is nog altijd koploper in Frankrijk, op drie punten gevolgd door PSG. Lyon staat vierde, op zeer ruime afstand van de titelkandidaten.