25.03.2017 09:17

Torenhoge gokschulden achtervolgen Kluivert

Patrick Kluivert heeft enkele jaren geleden een torenhoge gokschuld opgebouwd bij criminelen. De voormalig spits van het Nederlands elftal en ploegen als Ajax, PSV, AC Milan en FC Barcelona, wordt flink onder druk gezet.

Het zogenaamde goksyndicaat zorgde voor druk op Kluivert, aangezien de oud-voetballer ruim een miljoen euro verschuldigd was aan criminelen. Hij zette wekelijks aanzienlijke bedragen in op voetbalwedstrijden. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. De krant stelt dat het onduidelijk is of Kluivert door zijn gokschulden zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing.

Tussen 2011 en 2012 bouwde hij de gokschuld op, toentertijd was hij trainer van Jong FC Twente. Na zijn trainerschap bij de Tukkers speelde Kluivert nog een rol bij het Nederlands elftal, waar hij assistent-trainer was op het Wereldkampioenschap in 2014. Daarnaast was hij kort bondscoach van Curaçao. Inmiddels is hij directeur in dienst van Paris Saint-Germain.

Het komt vaker voor dat voetballers met gokschulden deze (gedeeltelijk) af kunnen lossen door wedstrijden te beïnvloeden. In de tijd dat Kluivert geld inzette op wedstrijden, was dit nog niet niet verboden. Inmiddels heeft hij ongeveer dertig procent van zijn schulden afgelost, waardoor er nog steeds een flink bedrag openstaat. De KNVB wilde niet inhoudelijk reageren, omdat de bond niet alle feiten op tafel heeft liggen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner