30.03.2017 22:20

Ruiter sluit langer verblijf in Utrecht niet uit

Zijn contract bij FC Utrecht loopt over enkele maanden af, maar Robbin Ruiter stelt dat het niet aan de club ligt dat hij zijn verbintenis niet verlengd heeft. Er is gesproken, maar Ruiter had andere dingen aan zijn hoofd. Voor de doelman is verlengen absoluut geen straf.

Eind november raakte Ruiter zwaar geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. De goalie viel over Nicolai Jørgensen heen, kwam zeer slecht terecht en raakte zelfs buiten bewustzijn. Bij de val brak Ruiter zijn sleutelbeen, waarop een maandenlange revalidatie volgde. Afgelopen week maakte Ruiter zijn officieuze rentree bij FC Utrecht, nu moet hij alleen nog maar wedstrijdritme op gaan doen. 

Het revalidatieproces verstoorde de contractonderhandelingen tussen Ruiter en FC Utrecht. "Ik wilde me focussen op het fit worden, dat was het allerbelangrijkste", kijkt de keeper met FOX Sports terug op de afgelopen maanden. "Ik denk dat ik nu tegen topfit aan zit, dus gaan we verder met praten. We gaan zien wat de komende maanden brengen."

In het keepersshirt van de Domstedelingen maakte Ruiter indruk in de Eredivisie, wat hem op interesse kwam te staan. Het feit dat de doelman nu over een aflopend contract beschikt, maar hem nog interessanter voor clubs. Toch wil Ruiter daar niet zomaar in meegaan. "Het is niet eens uitgesloten dat ik hier de komende jaren nog steeds speel. Ik heb me vijf jaar met heel veel plezier en met alles wat ik in me heb ingezet voor deze fantastische club."

Ruiter keepte hiervoor vijf jaar bij FC Volendam, hij staat inmiddels op 234 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner