31.03.2017 10:19

Zhang jaar langer bij Vitesse, drietal vertrekt

Vitesse heeft de optie in het contract van de Chinese spits Yuning Zhang gelicht. De Chinees international ligt daarom vast tot de zomer van 2018. Ook gaven de Arnhemmers uitsluitsel over andere aflopende contracten, zo laat de club weten op de officiële website.

Het lichtte eveneens de optie in het contract van Jong Vitesse-speler Anıl Mercan, die daarom net als Zhang tot medio 2018 vastligt in Arnhem. Daarnaast zegde de ploeg de contracten van Arshak Koryan, Wouter Dronkers en Ewout Gouw formeel op. Dat betekent dat de contracten in ieder geval niet automatisch worden verlengd, want met middenvelder Gouw gaat de club in een later stadium nog om tafel voor een nieuwe verbintenis.

Dronkers kiest ervoor om zijn studie in universitaire studie in Amerika te vervolgen, terwijl de toekomst van Koryan elders ligt. Met de huurlingen Kevin Diks, Adnane Tighadouini, Nathan, Lewis Baker, Matt Miazga en Mukhtar Ali wordt gekeken of een verlenging van de huurperiode een optie is. Is dat niet het geval, dan keren zij aan het einde van dit seizoen terug naar hun werkgevers.

Ook Arnold Kruiswijk, Kelvin Leerdam, Kai Koreniuk en Imad Najah hebben een aflopend contract. Echter, volgens de CAO-regels hoeven trainers en spelers die een eerste contract hebben bij een club, waarvan de verbintenis wel afloopt, niet officieel een bericht te krijgen voor 1 april. In de technische staf hebben assistent-trainer Andy Myers, keeperstrainer Raimond van der Gouw en trainer van Jong Vitesse John Lammers een aflopend contract. Vitesse gaat in de aankomende periode met hen om de tafel om de toekomst te bespreken.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner