31.03.2017 12:30

Klich scoort het vaakst vanaf de strafschopstip

Mateusz Klich is de meest trefzekere speler uit de Eredivisie vanaf de strafschopstip dit seizoen. De Poolse middenvelder van FC Twente scoorde zijn hele doelpuntenproductie (vijf treffers) vanaf elf meter.

Zijn eerste doelpunt maakte hij tijdens de Twentse streekderby tegen Heracles Almelo (1-1). Vijf minuten voor rust schoot hij zijn ploeg op voorsprong, al trok Samuel Armenteros twee minuten later de stand weer gelijk. Ook tegen PEC Zwolle (2-2) opende hij de score, maar wederom werd er niet gewonnen. Dat deden de Tukkers wel tegen Ajax en sc Heerenveen. Beide keren was de goal van Klich het enige doelpunt van de wedstrijd. Tegen Vitesse (3-1 verlies) leverde de treffer van de middenvelder geen punt(en) op.

Klich is dan de koploper van dit rijtje, maar dat had zomaar anders kunnen zijn. Samuel Armenteros mocht namelijk al zes keer aanleggen van elf meter. Echter faalde de spits van Heracles tweemaal, waaronder tijdens de laatste wedstrijd tegen Sparta (3-1 verlies). Ook op bezoek tegen PSV (1-2 verlies) miste de Zweed vanaf de strafschopstip. Tegen Vitesse (1-2 winst), AZ (5-1 verlies), PEC Zwolle (3-0 winst) en NEC (3-1 verlies) scoorde de aanvaller wel uit een penalty.

Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Sébastien Haller (FC Utrecht) en Nigel Hasselbaink volgen met drie doelpunten op de penaltylijst. Voor laatstgenoemde is de dat helft van zijn doelpuntenproductie dit seizoen terwijl dat voor Van Wolfswinkel en Haller respectievelijk drie van de dertien en drie van de elf doelpunten zijn. Reza Ghoochannejhad (nummer twee van de topscorerslijst achter Nicolai Jørgensen), Wout Weghorst, Loris Brogno en Siem de Jong scoorden allen tweemaal een strafschop.