01.04.2017 22:40

Haller evenaart record met veertigste goal

Sébastien Haller heeft zich in de geschiedenisboeken van FC Utrecht gevestigd. Hij evenaarde zaterdagavond in duel met Willem II het clubrecord van Stefaan Tanghe, de buitenlander met het meeste aantal doelpunten in het roodwitte shirt.

De Belg scoorde tussen 2000 en 2006 veertig doelpunten. Haller had nog geen tweeënhalf jaar nodig om tot dat aantal te komen. Bovendien heeft de Fransman nog een contract tot medio 2019 om dat aantal op te krikken. Haller jaagt op onder meer Dirk Kuyt en John van Loen, die de tweede plek op de all-timeranglijst delen met 51 doelpunten. Legende Leo van Veen is ruim de nummer één met 154 goals.

Haller kende in januari en het grootste gedeelte van februari een droge periode, maar is inmiddels weer aan de lopende band aan het scoren. De afgelopen weken scoorde hij uit bij FC Groningen en NEC, beide tevens resulterende in een overwinning. Met zijn derde goal in vier wedstrijden brengt Haller zijn seizoenstotaal op twaalf.

In een sterke start van de Utrechters kwam de Fransman al in de tiende minuut tot scoren. De Franse spits werkte een goede harde voorzet van Kevin Conboy binnen. Utrecht consolideerde deze voorsprong gedurende de hele wedstrijd. Omdat de ploeg van Erik ten Hag het duel niet op slot gooide werd het in de slotfase nog even spannend, maar een late treffer van Richairo Živković besloot het duel uiteindelijk op 2-0.

Willem II zakt dankzij de nederlaag weg uit het linkerrijtje in de Eredivisie. Heracles Almelo, dat ruim won van sc Heerenveen, neemt plek nummer negen weer in. Utrecht verdedigt plek nummer vier ondertussen overtuigend. De Domstedelingen hebben nu een voorsprong van vijf punten op AZ, dat eerder op de zaterdagavond niet verder kwam dan een 0-0 remise tegen FC Groningen.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner