02.04.2017 08:46

Locadia dankbaar: "Iedereen heeft geholpen"

Jürgen Locadia scoorde zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-2) voor het eerst dit seizoen en vierde die treffer uitgebreid. De spits van PSV rende na zijn treffer in de 21e minuut naar de kant waar alle wisselspelers klaar stonden om hem te feliciteren.

“Iedereen heeft mij zeer geholpen”, aldus Locadia, die eind augustus geblesseerd raakte en pas in februari zijn rentree maakte, tegen FOX Sports. “Het is super om te scoren. Als spits heb je dat nodig. Ik weet wat ik kan brengen.”

Het tweede doelpunt kwam op naam van huurling Marco van Ginkel, die met PSV is gestegen naar de tweede plaats en zondag met veel interesse kijkt naar het duel tussen Ajax en Feyenoord. “We hebben weinig weggegeven en speelden solide. We hebben weer de nul gehouden, dat is goed. Er zit veel beweging in onze ploeg, dat is lastig voor de tegenstander”, zei Van Ginkel.

PSV voert met de zege op bezoek bij Sparta de druk op bij koploper Feyenoord en Ajax. Laatstgenoemde clubs spelen zaterdag onderling tegen elkaar een wedstrijd in de 28ste speelronde van de Eredivisie.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner