02.04.2017 13:37

Hendrix hoopt op meer speelminuten bij PSV

Jorrit Hendrix kreeg zaterdagavond in de uitwedstrijd van PSV een basisplaats van Phillip Cocu. Het was voor de middenvelder zijn eerste basisplaats sinds lange tijd en hij maakte de negentig minuten helemaal vol.

Na afloop van de wedstrijd die met 0-2 werd gewonnen door treffers van Jurgen Locadia en Marco van Ginkel, vierde Hendrix de overwinning met het meegereisde PSV-publiek. Hij gaf zijn wedstrijdshirt aan één van de supporters."Dat hadden ze verdiend. De fans hebben me volop gesteund, ook op momenten dat ik niet speelde. Vandaar dit gebaar", aldus de middenvelder tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Op de wedstrijd van vanavond kijk ik met een goed gevoel terug. We hebben in de tweede helft misschien nagelaten om vaker te scoren, maar gaan zonder veel problemen met de punten naar huis." Op 16 september 2016 kreeg Hendrix voor het laatst in de Eredivisie een basisplaats. Toen werd er met 0-1 verloren van Feyenoord, door een doelpunt van Eric Botteghin.

Hendrix hoopt na zijn negentig minuten speeltijd op een vervolg. "Ik was blij met mijn basisplek en als het dan zo loopt, hoop je natuurlijk op meer. De komende weken gaan we er samen alles aan doen om in ieder geval voor de tweede plek te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner