02.04.2017 13:32

Nieuwkoop en Neres beginnen Klassieker

Amin Younes is vlak voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord afgehaakt met een blessure. De Duitser wordt vervangen door David Neres. Bij Feyenoord is er een basisplaats voor Bart Nieuwkoop.

De Rotterdammers wisten al langer dat ze in deze kraker geen beroep konden doen op Tonny Vilhena, die na een slepend juridisch gevecht toch geschorst is. Peter Bosz zal echter lelijk verrast zijn door de plotselinge absentie van Younes door knieklachten. Ook Kasper Dolberg mist met een blessure, waardoor Bertrand Traoré de aanvalsleider voor de Amsterdammers is.

Na enkele turbulente weken is Matthijs de Ligt even terug in de luwte. Omdat Ajax achterin weer wat mankracht tot de beschikking heeft, wordt de zeventienjarige verdediger vandaag op de reservebank geplaatst. Bij Feyenoord is Eljero Elia overigens ook niet speelklaar, al kan de buitenspeler wel op de bank plaatsnemen. Dirk Kuyt zakt daardoor naar het middenveld terwijl Jens Toornstra zijn plek op de vleugen zal bezetten.

Over deze wedstrijd is eigenlijk alles dat gezegd kan worden wel al gezegd. Ajax moet domweg winnen als het nog een waterkansje op de landstitel wil houden, terwijl Feyenoord ook met een puntendeling stevig in het zadel blijft. De wedstrijd begint om 14:30, staat onder leiding van Björn Kuipers en is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner