02.04.2017 16:55

ADO weet met Havenaar weer eens te winnen

De twee doelpuntenmakers van ADO Den Haag, Sheraldo Becker en Abdenasser El Khayati in één beeld gevangen. (02-04-2017)

ADO Den Haag pakte zondagmiddag drie zeer belangrijke punten in de degradatiekraker tegen Roda JC Kerkrade. Spits Mike Havenaar begon in de basis en bekroonde zijn optreden met een doelpunt. De afgelopen tien wedstrijden verscheen de Japanner niet aan de aftrap en wonnen de Hagenezen maar één duel.

Havenaar kampte met een virusinfectie, waardoor hij een lange periode niet bij selectie zat of het moest hebben van invalbeurten. In plaats van de boomlange aanvaller kregen Dennis van der Heijden, Gervane Kastaneer, Ruben Schaken en Guyon Fernandez een kans vanaf het begin in de spits in de afgelopen tien duels. Maar één van die wedstrijden leverde drie punten op: sc Heerenveen (0-2 verlies), PEC Zwolle (1-2 verlies), Ajax (0-3 verlies),Vitesse (0-2 verlies), Go Ahead Eagles (3-1 verlies), Feyenoord (0-1 verlies), FC Twente (1-1), FC Utrecht (1-1) en NEC (1-0 winst) en AZ (4-0 verlies). Guyon Fernandez begon in de ontmoeting met NEC, waarin nota bene invaller Havenaar de 1-0 binnenkopte.

In de kelderkraker tegen Roda JC kon Havenaar starten en binnen de minuut stond zijn ploeg al op 1-0. Sheraldo Becker kreeg de voorkeur boven Ruben Schaken en betaalde het vertrouwen uit door met een schot vanaf rand zestien te scoren. In de 28e minuut verdubbelde Nasser El Khayati de score via een penalty. Een ontzettend zwak Roda JC kon hier weinig tot niets tegenover stellen.

Na de rust scoorde Havenaar zijn vijfde goal van het seizoen. Dion Malone schoot vanaf zestien-meter de bal op doel, de spits was er als de kippen bij en tikte de rebound binnen. In de 77e minuut werd de maker van de 3-0 naar de kant gehaald en Fernandez mocht het nog even proberen. In de 87e minuut was het feest compleet voor de geel-groenen uit Den Haag, want invaller Fernandez kopte zijn eerste goal van het seizoen binnen uit een voorzet van andere invaller Randy Wolters. Puur voor de statistieken pegelde Mohamed el Makrini van zestien-meter de 4-1 binnen.

Door: Justin Polman