03.04.2017 09:15

Van 't Schip opvolger Jans bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft in John van 't Schip de nieuwe trainer gevonden. De oud-speler van onder andere Ajax zal maandag naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd worden door de Zwolse club. Hij zal voor twee jaar tekenen voor de Zwolse club.

Van 't Schip begon bij FC Twente zijn carrière als hoofdcoach. In het seizoen 2001/2002 had hij de leiding bij de Tukkers. In 2006 werd hij de assistent van bondscoach Marco van Basten bij Oranje. Toen Van Basten als hoofdtrainer aan de slag ging bij Ajax, volgde Van 't Schip als assistent. De laatste jaren was de oud-Ajacied actief in het buitenland. Eerst in Australië bij Melbourne Heart, daarna bij het Mexicaanse Guadalajara en toen weer in Australië bij Melbourne City FC. Bij die club ging hij eerder dit jaar weg om zijn zieke vader bij te kunnen staan. Onder Van 't Schip won Melbourne zijn eerste prijs in de clubgeschiedenis: de beker.

Van 't Schip zal bij PEC Zwolle Jans opvolgen. Na vier jaar gaf Jans eerder dit jaar aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Jans zal bij de KNVB als leercoach voor de cursus Coach Betaald Voetbal aan de slag gaan. PEC Zwolle was uiterst succesvol onder de leiding van Jans. Zo wonnen de Zwollenaren de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner