03.04.2017 13:30

Van 't Schip wil voortborduren op werk Jans

John van 't Schip (l.) en Pierre van Hooijdonk (r.) bekijken de training van Oranje in Bulgarije (23-03-2017).
John van 't Schip (l.) en Pierre van Hooijdonk (r.) bekijken de training van Oranje in Bulgarije (23-03-2017).

John van 't Schip is vanaf aankomend seizoen trainer van PEC Zwolle, maar de oefenmeester is niet van plan om het werk van de huidige trainer - Ron Jans - ongedaan te maken.

Van 't Schip tekende maandag een contract voor twee seizoenen in Zwolle. "Ik ben heel blij dat ik hier zit. Mijn doel? Om het proces, dat is ingezet door Ron Jans, een goed vervolg te geven. Ik heb daar alle vertrouwen in na alle gesprekken die ik heb gehad. Het gevoel was gelijk goed. De club heeft een warme uitstraling. Ik denk dat iedereen PEC een warm hart toedraagt. Al mijn vrienden, kennissen, iedereen heeft een heel positief beeld over de club", aldus Van 't Schip.

De coach heeft een verleden bij Ajax, maar was de afgelopen jaren vooral werkzaam in het buitenland. "Ik ben een aantal jaar uit beeld geweest", vervolgt Van 't Schip tijdens zijn presentatie in Zwolle. "Ik heb niet stilgezeten. Ik ben zeven jaar weggeweest en na mijn periode in Nederland ben ik in Australië terechtgekomen. Met een tussenpoos van een jaar in Mexico heb ik bij Melbourne gezeten. Daar heb ik mij verder ontwikkeld als coach. Ik hoop die ontwikkeling weer door te zetten in Nederland. Ontzettend blij dat PEC mij de kans geeft om weer als Eredivisie-trainer aan de slag te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner