04.04.2017 12:30

TvdW: Ajax zet een eindsprint in

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Ajax speelde afgelopen speelronde één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. In de eigen ArenA kwam Feyenoord op bezoek voor de Klassieker. En daar stond wat op het spel. Ajax begon fel aan de wedstrijd en kwam binnen één minuut al op voorsprong door een heerlijke goal van Lasse Schöne. De Deen zit dan ook niet voor niets in het Team van de Week van speelronde 28.

Maar niet alleen Schöne blonk uit, Hakim Ziyech en Justin Kluivert speelden ontzettend sterk bij de Amsterdammers. Kluivert was met zijn gevaarlijke en dreigende acties een plaag voor Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp. Hij krijgt het hoogste cijfer van dit weekend, een 7.88. Ziyech, die de assist leverde bij de 2-0 van David Neres, krijgt een 7.75. Tot slot zien we ook Nick Viergever terug in het Team van de Week. Hij krijgt een 6.88.

Hendrix weer terug

Jorrit Hendrix kreeg voor het eerst in lange tijd weer eens een basisplaats van PSV-coach Phillip Cocu. Hendrix beloonde het vertrouwen en speelde een goede wedstrijd. Tot scoren kwam hij niet, maar met een 7.25 kreeg hij het hoogste cijfer. De middenvelder die dan nog overblijft op het viermans middenveld, Marcel Ritzmaier, scoorde wel. Met een doelpunt en een assist had hij een belangrijk aandeel in de 1-2 winst van de Eagles op FC Twente.

Zaterdagavond werd de eerste wedstrijd van speelronde 28 gespeeld en dat was een duel tussen AZ en FC Groningen. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en dat was met name te danken aan FC Groningen-doelman Sergio Padt, die zijn doel knap wist schoon te houden, ondanks de vele kansen van AZ. Daarom is Padt de doelman van de week. Ook een AZ-speler zien we terug: Ridgeciano Haps krijgt een 6.88.

Van Wolfswinkel blijft scoren

Sinds zijn terugkeer bij Vitesse scoort Rick van Wolfswinkel weer aan de lopende band. Zo ook in de Gelderse derby tegen NEC. In eigen huis werden de Nijmegenaren met 2-1 verslagen. Van Wolfswinkel scoorde tweemaal. Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas maakte misschien wel het mooiste doelpunt van afgelopen speelronde, hij schoot van grote afstand een vrije trap snoeihard in de kruising. Hij krijgt een 7.63 voor zijn optreden.

Tot slot noemen we Aaron Meijers nog. ADO Den Haag won overtuigend van Roda JC Kerkrade (4-1) en veel spelers zaten dicht tegen het Team van de Week. Waar Dion Malone en Sheraldo Becker het net niet haalden, is Meijers wel van de partij. Met een 6.75 is hij één van de beste verdedigers van afgelopen speelronde.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner